Hjem » Oplevelser på Langeland

Banner til Oplevelser på Langeland-01

Med sin skønne beliggenhed i det sydfynske øhav byder Langeland velkommen til en masse gode oplevelser.

Den fine small øform gør, at du ingen steder på øen har “langt til vandet”. Derfor byder øen og øhavet også på en masse oplevelser “på og ved vand”.

Vi har samlet nogle forskellige bud på, hvad man kan få dagene til at gå med, hvis man ikke lige bliver alle dagene i Vinkældergade….. og også en masse som ikke har noget med vand at gøre 

 

Oplevelser i Rudkøbing

Byvandringer tilbydes i skolernes sommerferie. Man kan komme på tur i den gamle apotekerhave, rundt i “det gamle Rudkøbing” eller tage børnene med på en særligt børnevenlig byvandring. Du kan se tider, priser og mere info her  

Badeanstalten er en fantastisk oplevelse. Den fine træbygning er bygget i 1926. Det var dengang hvor den var opdelt i en “dame-” og en “herreafdeling”. Det var også her byens børn fik deres ugentlige svømmeundervisning i skolen. Her er fantastisk sandbund og i 2015 er der udlagt en meget lang betonbro, så man kan få løbets sig varm inden man springer i vandet!   Se mere om badeanstalten her.

Biografen i Rudkøbing er bygget i 2002. Den er topmoderne og viser de helt aktuelle film. Den ligger lige midt i byen – ved ALDIs parkeringsplads – Grønnegården 9. Se filmprogram og mere om den her

Langeland bibliotek i Rudkøbing er åbent hver dag fra kl. 07.00 til kl. 22.00 med selvbetjening. Hvis du er oprettet som bruger, kan du låne bøger her – og aflevere dem på dit lokale bibliotek i din hjemby. Se mere her.

Rudkøbing Byhistorisk Arkiv ligger i den gamle stationsbygning – Havnegade 7 – lige for enden af Vinkældergade. Tag en tur derned og se meget mere om det gamle Rudkøbing. De har også en masse fine bøger til salg. Se åbningstider og mere her

Øhavsmuseet er et samlet museum for Det sydfynske Øhav og Sydfyn, der tilbyder indsigt i og oplevelser af områdets kulturarv og historie. Se mere her. Blandt andet “Den gamle byhave” på Østergade 25 (gågaden) i Rudkøbing. Besøg denne fine, hyggelige have med borde og bænke, hvor man kan spise sin medbragte mad. 

 

Sport er der også mulighed for at dyrke. Er du ikke til lange gåture eller en morgenløbetur langs vandet, så kan du tage et slag tennis i den lokale tennisklub eller en tur i fitness i Langeland Body- og Motion. Lige ved siden af motionscentret ligger en stor boldbane til en rask fodboldkamp og en lækker beachvolleybane.  Selvfølgelig tilbydes også alle former for vandsport lige i nærheden – blandt andet kan du sejle kajak i Svendborg.

Kunsttårnene på Langeland består af 12 tårne spredt ud over øen. Hvert tårn indeholder en kunstnerisk oplevelse. Se mere om dem her.

Øhavsstien er med 220 km en af Danmarks længste vandreruter. Den omkrandser det sydfynske øhav. 3 af de 7 vandreruter er på Langeland, så her er rig mulighed for, at se en meget smuk del af øen til fods! Se mere om ruterne her.

Skovsgård  ejes i dag af Danmarks Naturfredningsforening. Den blev 

Strynø smaggecenter tilbyder mange oplevelser på havet. Man kan leje en smaggejolle en time eller en hel dag. Man får en instruktion i at sejle jollen, og kan derefter sejle rundt på egen hånd. Øhavet kan også nydes i en havkajak, de tilbyder sælsafari, sejllads i kreaturpram og meget mere – se det her.

Strynø Fra Rudkøbing havn sejler den lille færge mange gange dagligt – året rundt.  Overfarten varer ca. 35 minutter og man kan både tage sin bil eller blot en cykel med. En fin dagstur fra Rudkøbing.  Se mere om Strynø her og mere om færgen her.